Semmelweis Egyetem Bora borverseny

Események
Tipográfia

A tehetséges, a minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani a Semmelweis Egyetem Bora elnevezésű országos borverseny.

    A Semmelweis Egyetem idén hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét: a hagyományoknak megfelelően a pályázattal az egyetem 2015-ben is az ígéretes fiatal magyar borászoknak kíván bemutatkozási lehetőséget nyújtani - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Mint hangsúlyozták, évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását.
    A versenyen a 45. életévüket még be nem töltött termelők borai vehetnek részt, nevezési díj nélkül. A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2016 tavaszi borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a Semmelweis Egyetem Bora cím kommunikálására a palackon.
    A Semmelweis Egyetem Borát szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.
    A bormustrát május 27-én, az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjátadót június 11-én lesz tartják.

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner