Tovább folytatódik a Nemzeti Pálinkakiválóság Program

Események
Tipográfia

Ebben az évben is töretlenül folytatódik tovább a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválósági Program, amelynek alapvető célkitűzése a magyar pálinka, mint hungarikum minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Budapesten, az Országházban, a 2. Pálinka Országkóstoló eredményhirdetésén.

     Fazekas Sándor jelezte: az idei pálinka országkóstoló a  korábbi pozitív kezdeményezések egyesítésével magában foglalja az Országos Pálinka és Törkölypálinka, valamint a Magán és bérfőzött párlatok versenyére érkezett mintákat, továbbá a Pálinka kiválóságok kiválasztását.
    A miniszter hozzáfűzte: Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy kiváló minőségű pálinka készülhessen. Ehhez megvan az egyedi jó minőségű alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is.  A kiváló minőségű magyar pálinkát pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner