Nagy aranyérmet nyert a Vida Pincészet kékfrankosa az Egyesült Államokban

Események
Tipográfia

A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold).    

A tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi borversenyen az Egyesült Államok mellett Kanada és további 27 ország borai képviseltették magukat. A nemzetközi zsűri több Master of Wine részvétele mellett kóstolta végig a beérkezett csaknem 4000 mintát, és először díjazott magyar bort nagy aranyéremmel.    A pincészet további két beküldött borát, a még csak most piacra kerülő 2012-es Bikavért és a szintén 2012-es La Vida házasítást ezüstéremmel díjazták.
    A magyar borok közül ezüstéremmel díjazták még a villányi Bock Pincészet 2012-es Bock Ermitage Cuvée-t és a szintén villányi Vylyan Pincészet 2011-es Cabernet Franc-t.
    Bronzéremmel jutalmazták a Bock Pincészet 2012-es Cabernet Franc-ját és 2010-es Royal Cuvée-jét, az egri Kovács Nimród Pincészet 2011-es Furmintját és 2009-es Nagy-Eged Grand Bleu Kékfrankosát, a Vylyan Pincészet 2011-es Pinot Noirját, valamint a Sápi Tímea Kézműves Gyümölcsbor Manufaktúra 2014-es bodzás sárgabarack borát.

(MTI)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner