Tűzfalfestő összművészeti fesztivál indul a fővárosban

Események
Tipográfia

Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál néven mától új összművészeti fesztivál indul a fővárosban.

A nyárzáró programsorozat keretében tucatnyi kültéri tűzfalat festenek meg hazai és külföldi képzőművészek, de több mint 100 zenei program, számos kerekasztal-beszélgetés, és Budapest tematikájú slam események is gazdagítják a fesztivált.

A Színes Város ötlete Victor Vasarely koncepciója alapján 2008-ban született meg, és a kezdeményezés nyomán mára 20.000 négyzetméternél is több, korábban szürke falat festettek meg képzőművészek új arcot adva Budapestnek. A szervezők célja, hogy a művészet ne szoruljon be négy fal közé, hanem ott is elérhető legyen, ahol a nézők járnak - az utcán. Az összművészeti programsorozat ezért egy hónapon keresztül a főváros számos pontján várja az érdeklődőket valóban színes programokkal. A tűzfalfestés mellett több mint 100 kapcsolódó rendezvény gondoskodik arról, hogy Budapest egy még színesebb és még szerethetőbb város legyen. A fesztivál leglátványosabb elemeként hazai és nemzetközi művészek közel tucatnyi fakófalat festenek át mindegyiket egy-egy kérdésnek szentelve. A művészek között egyaránt találunk kimondottan figurális, és non-figurális stílusjegyeket ötvöző alkotókat, egy részük egyértelműen a graffiti világából érkezett, de vannak köztük tetováló művészek, filmesek és szabadúszó grafikusok egyaránt.

Az idén először megrendezésre kerülő fesztivál máris neves támogatókat tudhat maga mellett. A Fővárosi Önkormányzat mellett a Magyar Turizmus Zrt. és a névadó Strongbow cidermárka is büszkén segíti ezt a valóban budapesti eseménysorozatot. A Strongbow-t forgalmazó HEINEKEN Hungária Zrt. vezérigazgatója Joris Huijsmans elmondta, hogy „a Színes Város szemlélete nagyon közel áll hozzánk, hiszen egyaránt aktivizálni, inspirálni szeretnénk Budapest lakosait és megmutatni a város szebb arcát. Az együttműködés ezért túlmutat az átlagos szponzorációs kereteken, négy falat is elkészítettünk, hogy ily módon is valódi beszélgetéseket indítsunk el. A tűzfal-témák kiválasztásában fő szempont volt, hogy a Strongbow, illetve a budapesti közélet szempontjából is relevánsak és aktuálisak legyenek, és ezáltal provokatív beszélgetéseket generáljanak a városlakók között.”

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner