23. Budavári Borfesztivál szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain

Események
Tipográfia

 Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. Nem is gondolnánk, hogy a BorÁsz Válogatotton kívül van jó néhány borászunk, aki komoly sport múlttal rendelkezik, vagy a mai napig aktívan sportol. Az ő életük összeforrt a mindennapi mozgással, az egészséges életmóddal, és nem utolsó sorban a borral.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató a Borfesztivált megelőző napokon, vagyis szeptember 8-án és 9-én a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű Boregyetemen. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is. Az első nap témája: Tiszta borokról világosan.  

Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánok a Budavári Borfesztiválon, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával, a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg és izgalmas formában ismeretterjesztést végezhetnek a fogyasztók körében. Visszajelzéseket gyűjthetnek új technológiai megközelítések eredményeiről, egyfajta „tesztkóstolást” lesz ez a hozzáértő közönség számára. A kiállítók a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, hiszen a borpár egyik fele ingyenes lesz. 

Taste of Hungary, újdonság a Borfesztiválon! A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a zavarba ejtően sokszínű kínálatban idén segítséget nyújt a Borfesztivál: a tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még épp csak ismerkedő hazai látogatóknak nyújt iránymutatást a rendezvény. A Borfesztivál célja, hogy minél több hungaricum szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet megismerhessenek és megkóstolhassanak a vendégek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner