Júniusban ismét Főzdefeszt

Események
Tipográfia

Június 7-én, 8-án és 9-én Budán, a Műegyetem előtti Dunaparton kell majd keresni a Főzdefeszt híres ivó paraszt emblémáját, három év után ugyanis helyszínt vált a kézműves sör fogalmát megteremtő sörfesztivál.

Ugyanakkor egy szokatlan fesztiválfúzió keretében összefog a mostanáig a Hold utcai piacon rendezett Street Food Show-val. Pár évvel ezelőtt mind a két fesztivál arra esküdött fel, hogy helyrebillenti egy nálunk alábecsült gasztronómiai kategória ázsióját – a street foodét és a magyar kézműves sörét.

A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több – 38 –magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé, hogy a sörrajongók se maradjanak éhesek valamint az utcánevőknek is el kelljen gondolkodniuk azon, mivel öblítik le a hamburgerüket, fish and chipsüket, vagy pastájukat. Külön színfoltot jelent a 9 food-truck: a frappánsan designolt járművekből árusító konyhák számítanak ma a legdivatosabb új vendéglátási irányzatnak – a Zing Burger food-truckja hétköznap például a Gozsdu udvarban csinál teltházat. Több étkezőkocsi először ezen a Street Food Show-n mutatkozik be, mint például a Nu Bistro food-truckja.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner