Egy hétvégére Budapest lesz a borvilág középpontja

Események
Tipográfia

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek február végén, február 28. és március 2. között Budapestre, az ötödik VinCE Budapest Wine Show-ra.

A rendezvény ötödik évfordulója alkalmából híres évjáratokkal és az aukciók világával ismerkedhetnek a vendégek, az eddigi évek sikerprogramjai mellett pedig újdonságokkal, köztük interaktív és gasztro programokkal is készülnek a szervezők.

 A VinCE Budapest Wine Show idén is azt tűzte ki célul, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát majd vendégül, hogy a kiállításon a minőségi magyar borokat bemutatva újabb benyomásokat szerezzenek a hazai borszakma fejlődéséről és hírét vigyék a hazai borászoknak és szőlőfajtáinknak.

A VinCE Budapest három napja alatt 160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatják a vendégek a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nem csak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, a most debütáló programon interaktív játékokban próbálhatják ki magukat.

 A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat.

A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével. Tíz hazánkba érkező Master of Wine, vagyis nemzetközi szaktekintély mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, míg a világhírű Sotheby’s aukciós ház szakembere ritkaságokról és történelmi rekordokról mesél.

További különlegesség, hogy idén távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhet a nagyközönség André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi szakértőjének kalauzolásával, hozzá pedig brazil vagy indiai bort is kínálnak majd.

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie-Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek.

A szervezők további újítása, hogy vasárnap a neves borászok mellett végre a hazai séfek is reflektorfénybe kerülnek; a közönség előtt mérik majd össze tudásukat mind főételek, mind édességek terén. Aki pedig mozizós hangulatban folytatná az ismerkedést a gasztronómiával is, az mesterséf gourmet menüjével kísérve nézheti végig a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D’Or versenyről készült nagy sikerű dokumentumfilmet. A kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként a Gerbeaud és a La Praliné édességeit ízlelhetik meg a látogatók.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner