Pünkösdi Nyitott Pince Napok

Események
Tipográfia

2013. május 18-19-20-án országszerte több mint 100 pince várja nyitott kapukkal a borbarátokat.

Magyarország csaknem valamennyi borvidékén és bortermő helyén bekukkanthatunk a pincészetek, borozók, borházak, vinotékák és borvendéglők színfalai mögé. A pünkösdi pincehangulatra idén könnyű lesz a felkészülés, hiszen a Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. május 6-tól 5 napon át tartó BorOskolát szervez, ahol a legjobb „tanulók” borkóstolót, birtoklátogatást, borválogatást nyerhetnek.

A fesztiváloktól a borvacsorákig számtalan lehetőség van borok kóstolására, ám sokan szívesebben hallják a bor készítőjétől mindazt, amit a kóstolt tételről tudni érdemes. Gyakran ez jelenti azt a maradandó élményt, ami miatt a vendég a pince „nagykövetévé” válik, és amiért időről időre visszatér. A Nyitott Pince Napok célja, hogy a borvidékek megismerése mellett a közvetlen emberi kapcsolatokat is ápolja. A programot a Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében nyolcadik alkalommal tartják meg pünkösd hétvégéjén.

Ezen a hétvégén előzetes regisztráció nélkül is bárki betérhet majd a www.nyitottpince.hu és a www.itthon.hu oldalakon felsorolt pincékbe kóstolóra és egy jóízű beszélgetésre. Szombaton, vasárnap és hétfőn a borkedvelők hangulatos pincetúrák során fedezhetik fel a legrangosabb pincészeteket és a kincseket rejtő apró, kézműves borászatokat. Az akcióban részt vevő pincék a három napból legalább két napon 10 és 19 óra között nyitva tartanak, a gazda, borász vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. A nyitott pincékben legalább 3 féle bort lehet 10-50 százalékos kedvezménnyel megkóstolni. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására; s a borok mellett finom falatokkal is kínálják a betérő vendéget.

A legtöbb nyitott pince a Balatonfüred-Csopaki, a Tokaji, a Móri és a Szekszárdi borvidéken várja majd a bortúrázókat, ám országszerte több mint 100 pince várja a borra és tudásra szomjazókat.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner