Bormustra a X. Országos Sillerfesztiválon

Események
Tipográfia

Bormustrával kezdődik pénteken a X. Országos Sillerfesztivál Pakson, a Sárgödör téren ahol a közönség is megkóstolhatja a Kárpát-medence legjobb sillereit.

A szervezők főzőversennyel, prés(szín)házzal, prés(muzsika)házzal és egy sor hagyományos programmal készülnek a kétnapos fesztiválra.

    Polgár Zoltán, a Sárgödör Téri Présháztulajdonosok Egyesületének vezetőségi tagja az MTI-nek elmondta, hogy két-háromszáz minta nevezését várják a Kárpát-medence területéről a versenyre. Az értékelésben hetvenkét borbíró vesz majd részt - tette hozzá.     

Mint felidézte, a városnak volt egy csodálatos, évszázados terméke, a paksi siller, amelyet Budapesten a 19. században és a 20. század első felében harmincöt helyen kínáltak. A Sárgödör Téri Présháztulajdonosok Egyesülete tíz éve határozta el, hogy visszaállítja az egykor híres paksi borféle nimbuszát. Ezt szolgálja a fesztivál is.
    A sillerek versenye pénteken zajlik, szakmai konferenciát is tartanak, a nagyközönséget pedig táncház várja. Szombaton a nemzeti és tájjellegű ételek, valamint a sütemények versenye nyitja a napot. 

 

 

mti

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner