Csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál az Erzsébet téren

Események
Tipográfia

A kiállítók idén is különlegességekkel örvendeztetik meg a nagyérdeműt. A meggy éve kapcsán a rendezvényre látogatók több mint 400 párlat közül válogathatnak, megkóstolhatják az év meggypálinkáját, a medvehagymás-pálinkás bonbont vagy a meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt, de a kísérletező kedvűek akár saját kezűleg is blendelhetnek.

A felfokozott hangulatért többek között Péterfy Bori, Sena és az Intim Torna Illegál kezeskedik.

A szervezők már építik a hétvégi Budapesti Pálinkafesztivál „birodalmát” az Erzsébet téren. Csütörtökön érkeznek a kiállítók, akik idén is különlegességekkel készülnek. A 25 standnál, a több mint 400 párlat között az ízek teljes skálája képviselteti magát, így minden látogató megtalálhatja saját kedvencét.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálják majd az ország első gourmetlikőrjét, amely 27 féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült. A Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílik továbbá megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodza pálinkával és egy igazi díjnyertes ital, a 2013-as International Spirits Awards-on ezüstérmet szerző Panyolai Birsalma pálinka is kóstolásra vár. Az extrém ízek szerelmeseinek pedig a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra kedveskedik medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.

A meggy éve alkalmából a „Meggy a gőzös…” névre keresztelt standnál többek között Meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt kóstolhatnak a fesztiválozók, amelyet meggymustárral és füstölt burgonyapürével tálal a Nu Bistro séfje, Fülepi Kálmán.

A Pálinkafesztivál legnagyobb újdonsága a Rézangyal standjánál lesz megtalálható. A látogatók egy különleges mobilblendelő segítségével, négyféle párlatból készíthetik el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. A kurzusra minden nap 16-22 óra között, kétóránként kerül majd sor. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

Már díszdobozba került Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája”, a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája is, amelyet május 16 és 19 között lehet először megkóstolni.

 

Budapesti Pálinkafesztivál – www.budapestipalinkafesztival.hu

2013. május 16-19.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner