Nagy sikerrel zajlott le a 2. Gönci Barack Vigasság

Események
Tipográfia

A vártnál jóval több látogatót vonzott Boldogkőváralján a 2. Gönci Barack Vigasság, mely a térség egyik legjellegzetesebb gyümölcsét: a most érő gönci barackot ünnepelte.

Abaúj számos egyedi terméke között talán a földrajzi eredetvédettséget élvező kajszibarack a leghíresebb. Ebből készül a szintén földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, mely annak köszönheti védett státuszát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, de a pálinka lepárlására és palackozására is itt kerül sor. A gönci barackpálinka egyik legismertebb gyártója, a BESTILLO Pálinkaház idén második alkalommal szervezte meg e kulináris különlegesség ünnepét: a 2. Gönci Barack Vigasságot.

 A barackszüret idejére: a július 12-14-ei hétvégére időzített 2. Gönci Barack Vigasság elsősorban természetesen a barackról szólt: kaphatóak voltak barackból készült helyi finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, krumplilángos, rétes, fagyi és persze pálinka – , de zajlott baracklekvár- és pálinkafőzés, jótékony célú főzés, megkóstolhatók voltak a legjobb környékbeli éttermek különlegességei és a Vigasság ételeként a budapesti Klassz étterem különleges fogása: kacsamájkrém csillagánizsos göncibarack-chutneyval.

 A kulturális és gasztronómiai szempontból egyaránt izgalmas rendezvényre a vártnál jóval több, mintegy 3000 fő érkezett.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner