Főzdefeszt 6.

Események
Tipográfia

Szeptember 6.-án hatodszorra nyit meg a Főzdefeszt, az első magyar kézműves sörfesztivál a Józsefvárosban, a Palotanegyedben.

Ha valaki még mindig nem kóstolt magyar kézműves sört, az őszi Főzdefesztnél jobb alkalmat nem is kereshetne az ismerkedéshez.

Ma már a hazai sörfőzők is szinte szabadon válogatnak a világ különféle termőhelyein szüretelt komlókból. Így vált lehetségessé, hogy a Mikszáth téren szeptember 6-tól 8-ig olyan magyar söröket kóstolhatunk melyekben az amerikai Cascadia régióban, innen 8000 kilométerre termett komlókon már nem is nagyon csodálkozunk. Az Új-Zélandi Galaxy komló a Távoli Galaxissal már beírta magát a hazai sörtörténelembe, nemkülönben a Wai-iti és a Waimea, melyek szintén a Csendes Óceán gyümölcseit idézik fel a sörben. De nem csak ennek lehet örülni: a közelebbi komlóvidékek is felébredtek és hatalmas komlónemesítési hullám indult be Bajorországban, hogy az ezeréves komlótermesztési hagyomány lépést tarthasson a mai elvárásokkal, és ma már Hallertauban is termesztenek amerikai eredetű és ízvilágú citrusos komlókat.

A komlózás módszerei is finomodnak hazánkban, a hidegkomlózás (amikor a könnyed, virágos aromák megtartása érdekében nem forraljuk fel a komlót) ma már csak szándék kérdése, és készülnek sörök folyamatos komlózással.

Több év után először, idén új helyszínnel is bővül a Főzdefeszt: a Nemzeti Múzeum kertjében nyíló Múzeum Ligetben a legnépszerűbb magyar kézműves sörökből álló válogatást kóstolhat a nagyérdemű.

Izgalmas új ízekben ezen az őszön sem lesz hiány.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner