Olaszrizling Október idén először

Események
Tipográfia

Idén októberben első ízben kerül megrendezésre az Olaszrizling Október, amelynek központi témája hazánk legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajtája, az olaszrizling lesz.

A budapesti Gerbeaud Házban október 19-én 16:00-tól induló sétáló kóstolót megelőzően délelőtt három ültetett mesterkurzussal veszi kezdetét a fehérszőlő-fajtának szentelt nap. Az Osztrák Borakadémia elnöke, Josef Schuller Master of Wine és Kielmayer Kristian AIWS osztrák és magyar olaszrizlingeket hasonlít össze, Dr. Mészáros Gabriella AIWS a Terra Hungarica borkínálatában szereplő olaszrizlingek, furmintok és chenin blanc-ok eltérő karakterét vizsgálja, míg Jásdi István, a Balatonfüred–Csopaki borvidék meghatározó termelője a különböző dűlők borra gyakorolt hatását elemzi, természetesen olaszrizlingeken keresztül. A délután és este zajló sétáló kóstoló után 22:00-tól pedig hajnalig tartó borbuliban vehetnek részt az érdeklődők a NU bisztróban.

A hónap folyamán azonban nem csak ezen a napon lehet majd elmélyedni a fajta széles kínálatában, hiszen már eddig is csaknem hatvan partner jelezte csatlakozási szándékát a programhoz, és ez a szám a szervezők reményei szerint csak növekedni fog. A borkereskedések, éttermek, oktatási intézmények októberben az egész ország területén olaszrizling-kóstolókat, borvacsorákat tartanak, valamint napi ajánlatokat, különleges csomagokat állítanak össze azoknak, akik még alaposabban szeretnék megismerni ezt a szőlőfajtát.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner