A szőlő- és borágazatot képviselő szakmaközi szervezet, a Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa a közösségi bormarketing tevékenység összehangolt és eredményes ellátása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a március 2-án, Budapesten megrendezett Borjog és Bormarketing konferencián.

Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen, amelyen a nagydíjat is egy magyar sörfőzde, a Horizont kapta. Csehország legnevesebb versenyén pedig a Szent András Sörfőzde hozott el egy bronzot.

Tekintve, hogy az elmúlt esztendőben több borvidéken a szőlő jó minősége dacára is csökkentek a szőlőfelvásárlási árak, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) tervezetet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására. A szőlő- és borágazati stratégiával összhangban álló, az idei szüretre már érvényes új szabályok tervezetét a szervezet mai tanácsülésén vitatták meg.

Tüü Péter nyerte el a Magyarország Sommelier Bajnoka 2017 címet vasárnap a Magyar Sommelier Bajnokságon. A második helyen Angerman László, a Tanti étterem munkatársa, míg harmadikként Sutus Attila, a Baraka étterem munkatársa végzett.

A Furmint évének nyilvánította 2017-et a kormányzat, azzal a céllal, hogy felhívja a nemzetközi és a hazai piac, figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára. Az észak-amerikai kizárólagos forgalmazó szerint a piaci igénynek jelenleg csak a 10 százalékát tudja teljesíteni Magyarország.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

food-agro