A Dreher ráfeküdt a tanksörökre – egy régi technológia újratöltve

Hírek
Tipográfia

A Csehországból érkező Pilsner tanksör után a Dreher is egyre több helyen elérhető abban a formában, ahogy azt a sörfőző mester eredetileg megálmodta.

A tanksör gyakorlatilag a régi technológia felújítása, amikor még pasztörizálatlan söröket hordták ki a sörgyárból. Most a kézműves sörökkel megjelentek az egyedi ízeket, a tömegtermékektől eltérő söröket kereső sörfogyasztók. Emellett a borok és a pálinkák közönsége is egyre kifinomultabbá vált, így a Dreher úgy gondolta, hogy nekik is valami egyedi termékkel kell jelentkezniük. Látva, hogy a cseh és a szlovák piacon a tanksörök egyre népszerűbbek lettek, már érdemesnek tartották feleleveníteni a régi idők pasztörizálatlan sörének világát – mondta Csurgó János, a Dreher Sörgyárak Senior POS és műszaki specialistája a Chef&Pincér kérdésére az Ellátóházban tartott Dreher Tanksör megnyitóján.

A sörözőkben felállított 500 literes réztankok nem csak látványban páratlanok, de a szállítással együtt komoly – teljesen zárt és steril – rendszert alkotva őrzik a friss sör minőségét is.

Fotó: Dreher

A népszerű romkocsmában – csakúgy mint 2 évvel ezelőtt a Stexben, és idén május 12-én a Stiflerben – felállított óriás sörtankokba egyenesen a gyárból érkezik a hőkezelés nélküli, friss, tiszta Dreher. Bár az legfeljebb mintegy 3 hétig tartható el, de a tapasztalatok szerint ez sosem okoz problémát, hiszen a mintegy 1000 korsónyi mennyiség átlagosan 5-7 nap alatt elfogy a vendéglátóhelyeken, akár 25 százalékos növekedést is hozva a sörforgalomban.

Brendan Williams, a Dreher Sörgyárak marketing igazgatója szerint külföldön már megtapasztalták, hogy a tanksörnek mekkora ereje van, és ezt most Magyarországon is viszont láthatják. A tanksörről beszélnek az emberek, a látvány és az íz vonzza a látogatókat.

Az utóbbi években több európai országban, például Olaszországban, Romániában, vagy Lengyelországban is látható a tanksör előretörése. A tanksör „őshazáiban”, Csehországban és Szlovákiában pedig a legmagasabb kultusz tapasztalható: több mint 300 vendéglátóhely biztosítja a betérőknek a legfrissebb sört, amelyből mintegy 70 millió korsóval is elfogy évente. Magyarországon egyedül a Dreher Sörgyárak biztosít tanksört a fogyasztóknak.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner