Átvezetik a sörvezetéket Bruges alatt

Hírek
Tipográfia

A helyi sörrajongók is beszálltak annak a három kilométer hosszú sörvezetéknek az építésébe, amely segítségével megkímélhetik a patinás belga várost a teherautóktól, és a sörfőzde is maradhat a régi, történelmi otthonában.

Közösségi finanszírozás segítségével építenek Brugesben egy három kilométer hosszú sörvezetéket, amely a belga város egyik történelmi sörfőzdéjét fogja összekötni a városszéli palackozóüzemmel.

Az elképzelést Xavier Vanneste, a De Halve Maan sörfőzde tulajdonosa vetette fel négy éve, mivel el akarta kerülni, hogy az UNSECO világörökség részét képező macskaöves, középkori kisvárosból több száz teherautón kelljen történelmi sörfőzdéje termékét palackozásra szállítania.

A helyi sörkedvelők vevők voltak ötletére azzal a kikötéssel, hogy "hajlandók befektetni, amennyiben kapnak egy csapolópontot a vezetéken" - mondta Vanneste.

A vezeték négymillió eurós költségeinek tíz százalékát a helyi sörivók adták össze. A vezetékbe már ősztől óránként négyezer liter sört fognak átpumpálni, hogy az ipari parkban lévő palackozóba jusson.

"Ez rengeteg sör, jóval több, mint amit bárki egy életen át képes meginni" - tette hozzá Vanneste, aki a Brugse Zot és a Straffe Hendrik nevű sörökről híres.

Az adományozókat bronz, ezüst és arany fokozatúakra osztották fel. Ha valaki 7500 eurót fektetett be, élete végéig naponta egy Brugse Zot sört "csapolhat" magának. Volt olyan befektető, egy helyi étteremtulajdonos, aki 11 ezer eurót ajánlott fel a projekthez.

A sör környezetbarát szállítása lehetővé teszi, hogy a sörfőzde régi, történelmi otthonában maradjon és tovább növekedjen anélkül, hogy környezetileg károsítaná Brugest. (MTI)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner