Magyar borsiker a Sélections Mondiales des Vins Canada világversenyen

Hírek
Tipográfia

Először indult el a Twickel Szőlőbirtok a Sélections Mondiales des Vins Canada nemzetközi borversenyen, és a 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée borával rögtön aranyérmet is nyert Észak-Amerika legnagyobb megmérettetésén.

Idén 33. alkalommal rendezték meg a rangos borversenyt, amely a legnagyobb nemzetközi borversenyeket tömörítő VINOFED és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) védnöksége alatt áll. A május végén megtartott versenyre a világ minden részéből, 30 országból érkeztek a borok, és közel 2000 beküldött bor közül kellett a legjobbakat kiválasztani.

Magyar bort csak ritkán látni a verseny díjazottjai között. A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok első alkalommal nevezett be a Sélections Mondiales des Vins Canada versenyre és 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée-vel egyből aranyérmet nyert.

Az elismerés nagyban hozzájárulhat a magyar borok tengerentúli ismertségének növeléséhez és segítheti a kanadai piacra lépést, ugyanis az ottani, sajátos rendszerben működő alkoholpiac beszerzőinek a véleményét jelentősen befolyásolják a versenyen elért eredmények.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner