Végre megnézhetjük mi is az a kraft sör

Hírek
Tipográfia

A MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásának eredményeképpen idén megalakult a Főzdepark, ahol pénteken és szombaton fesztivált rendeznek, így megnézhetjük mi fán terem az általuk bevezetni kívánt kraft sör.

„Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. A Főzdeparkot pedig hogy máshogy lehetne felavatni, mint egy közös bulizással, ahova pár barátunkat is meghívtuk. Az első KRAFT sörfesztiválon jelen lesz még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale – írják a szervezők a Facebookon.

A rendezvényen a belépés, a vécé és a Blaha Lujza térről induló buszjárat  ingyenes, a pohár árát sem kell kifizetni ezért cserébe. Lehet műanyag pohárból is inni, de hozhat mindenki magával saját korsót is. A szombat délutánra szervezett főzdelátogatásokra viszont regisztrálni kell.

 

A rendezvény egyben megágyaz sörfőzdék új kezdeményezésének, amely során az egyre inkább kiürült tartalmú kézműves jelzőt kívánják kiváltani a kraft elnevezéssel. Szerintük ugyan nem arról van szó, hogy feltétlenül változtatni szeretnének a „kézműves sör” vagy a „kisüzemi sör” elnevezésen, inkább egy új kategóriát kívánnak létrehozni, ami a magyarországi sörök esetében szerintük lényeges tartalommal bírna. Érne valamit, ezáltal segítené a fogyasztókat.

„A kraft sörnek viszont nem kritériuma, hogy kézzel készüljön. A mi álláspontunk szerint egy sör nem attól lesz különleges vagy jó, hogy ököllel törjük hozzá a malátát, vagy puszta kézzel kavarjuk a cefrét. Szintén nem érezzük úgy, hogy egy sör minőségét jellemezné az, hogy mekkora méretű üzemben készítik. A kis méret nem garancia a minőségre. Ettől függetlenül egy kraftsör nem lehet nagyipari. Független, megújuló és sokszínű kell, hogy legyen.” – írják. A helyszínen pedig biztosan meg is mutatják, hogy miről is van szó.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner