Piarista Bor 2015

Hírek
Tipográfia

A Piarista Rend Magyar Tartománya által meghirdetett borválogatás díjazottjai december 1-én vehették át a kitüntető oklevelet. A győztes borok az év Piarista boraként kerülnek forgalomba.

A régi piarista borászati hagyományokat felélesztő pályázaton idén a száraz vörösborok versenyeztek. A Molnár Pince Carmenere 2011 és a Canter Borház Cabernet sauvignon 2012 nyerték el a Piarista bor címet.

A 2009 óta minden évben megrendezendő borválogatás egyik célja, hogy a feltörekvő, komoly szakmai munkát végző magyar gazdák borait megismertesse a borkedvelő közönséggel. A másik cél pedig, hogy a rend borászati hagyományainak társadalmi, kulturális és gasztronómiai értékei újjászülessenek.

Idén is kitűnő minőségű borok érkeztek a válogatásra. A zsűrizésen 100 pontos rendszerben íz, zamat, szín és illat alapján pontozták és rangsorolták a borokat. A kóstolás vakon történt, a zsűri tagjai csak a döntésük után ismerhették meg a borokat készítő borászatok neveit. A szakmai zsűri által kiválasztott borok az év Piarista boraként kerülnek forgalomba, a termelő nevének és címének feltüntetésével.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner