A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition magyar győztese Schök Norbert

Hírek
Tipográfia

A Bacardí 2008-ban indította útjára a Bacardí Legacy Global Cocktail Competitiont, amelyet azóta a világ egyik legrangosabb koktélversenyeként tartanak számon. Idén először Magyarország is csatlakozott a megmérettetéshez, amivel a magyar bártenderek előtt is megnyílt a lehetőség a san franciscói világversenyen való részvételre.

A hazai versenyen Schök Norbert bizonyult a legjobbnak, ő a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition első magyarországi győztese.

A novemberi elődöntőt követően hat bártender és koktéljaik jutottak tovább az országos döntőbe. Bednárik Nikoletta, Horváth Zsolt, Kovács Dániel, Metzger László, Schök Norbert és Varga Krisztina vettek részt a Gerbeaud Ház exkluzív rendezvénytermében tartott eseményen, és mutatták be szakmai tudásukat, kreativitásukat. A versenyzők az elődöntő és a döntő közti időszakban sem tétlenkedtek. A népszerűsítési időszakban igyekeztek minél több emberrel megismertetni koktéljaikat, így nem csak Budapest legjobb bárjaiba, hanem világszerte, többek között Londonba, Athénba, Bostonba és Chicagóba is eljutott egy-egy koktél néhol személyesen a versenyző prezentálásában, néhol pedig recept formájában. A döntő magas szakmai színvonalával hűen tükrözte a világdöntő hangulatát, az elődöntő során megismert két hazai zsűritag mellé pedig további két, nemzetközi szakember csatlakozott.

A koktélokat Elizaveta Evdokimova, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as nyertese és a márka kelet-európai nagykövete, Alejandro Ouziel a Bacardí kelet-európai igazgatója, Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi márka nagykövete és Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa bírálta el, ők választották meg a hazai nyertest.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner