Törley siker Franciaországban

Hírek
Tipográfia

A Törley cégcsoport tradicionális eljárással készített pezsgői arattak sikert a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen.

Franciaországban idén március 8-11. között, 23. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 39 országból nevezett Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 782 minta érkezett és 259 érmet osztottak ki (63 arany és 196 ezüst). Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. két tradicionális eljárással készített pezsgőjét is ezüstéremmel díjazták.

Ezüstérmes termékeink:

-          Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő (2012)

-          Törley Chardonnay Brut (2012)

A nevezett magyar termékek közül összesen négyet tüntettek ki ezüstéremmel.

Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő

 Ehhez a Chardonnay-hoz a pezsgő készítés szempontjából a legjobb területeket választottuk ki. Olyanokat, ahol a szőlő egészséges és optimálisan érett volt. Ahhoz, hogy hosszú érlelésű elegáns pezsgőt tudjunk készíteni fontos, hogy a szüret pillanatában még megőrizzük a szőlő friss savtartalmát, és ne legyen túlságosan érett a szőlő. Illatában jól érezhető a Chardonnayra jellemző almás illat. Emellett megjelennek az érett pezsgőre jellemző komplexitás, élesztős és toastos jegyek. Ízben egyszerre friss az élénk savtartalom miatt és érett is a hosszú, több éves palackos érlelésnek köszönhetően. Apró buborékja könnyedén olvadnak szét a szájban. Tökéletes aperitif illetve kiváló kísérője grillezett és nem túl zsíros halaknak valamint elmaradhatatlan a kaviár mellől.

Törley Chardonnay Brut

Ez a pezsgő 100% chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattunk. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e Chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner