Cseh tankok érkeztek Budapestre

Hírek
Tipográfia

Pénteken avatták a Pilsner Urquell tankos verzióját zártkörű rendezvényen az Anker’t szezonnyitó partija előtt.

A Tankovna egyenesen a plzeňi gyárból hozza el a friss, pasztőrözetlen sört, így olyan, mintha egyenesen a sörgyárban fogyasztanánk. Ezentúl a három tradicionális cseh csapolási technikával kérhetjük a sörünket. A két 250 literes rozsdamentes acéltankot Robert Cooper, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója, Robert Lobovsky, Pilsner Urquell sörmestere és Menyhárt Leo, az Anker’t társtulajdonosa avatták fel.

Az acél tankokba a sör pasztőrözés, tehát hőkezelés nélkül kerül és rögtön útjára is indul a sörgyárból az adott vendéglátóhelyre, jelen esetben Plzeňből az Anker’tbe, Budapestre, így a sör a lehető legfrissebb formájába kerül a korsóba. A tanksör tehát nem csupán egy csapolt sör, hanem frissebb, ízeiben gazdagabb élményt is nyújt. A frissességet garantálja az is, hogy a pasztőrözetlen sör szavatossági ideje három hét, és hogy biztosra menjenek a Drehernél belső, szigorúbb szabályozás alapján tanksör csapra verése után 7 napon belül el kell fogynia a sörnek. Hogy mindenki jól láthassa hány napja van csapon a Tankovna, a tankokon ezt nagy számmal jelzik.

Nem csak a sör más, a csapolás is cseh tradíciókat alapján történik. A csaposok képzése kiemelten fontos, hiszen ők a sör arca a fogyasztók felé, ők adják ki a sört a vendégeknek. Robert Lobovsky sörmester képezte az Anker’t csaposait a háromféle tradicionális csapolási technikára.
A tökéletes sörhöz a tökéletes ételeket az Anker’t séfje, Tóth „Csirke” Csaba készíttette el az este folyamán.  Most a választása az alábbi ízletes sörfalatokra esett: Olmütz-i kvargli baconnel, leveles tésztában sütve, friss reszelt tormás vörösáfonya-szósszal; cseh "sörsajt" barna kenyérrel, snidlinggel; cseh tatárbifsztek, pirított és olajban sült barna kenyérrel, fokhagymával; bajor perec; szafaládé barna sörös "lecsó"mártásban.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner