33 sörfőzde söreit lehet kóstolni az óbudai sörfesztiválon

Hírek
Tipográfia

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete – az Óbudai Önkormányzattal közösen szombaton és vasárnap rendezi meg első sörfesztiválját a Fő téren és Szentlélek téren.

A Kisüzem 2016. hazai sörök fesztiválján 33 sörfőzde körülbelül 200 sörével lesz jelen. A sör mellé ételeket a felvonuló food truckok szolgáltatnak, programokról pedig az Óbudai Önkormányzat gondoskodik a fesztivál két napján.

A fesztivál azért jött létre, hogy legyen egy olyan rendezvény is, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. E feltétel alól csupán két határon túli sörfőzde kapott felmentést, a rozsnyói Kaltenecker és a csíkszentsimoni Csíki Sör. Import sörökkel tehát ezen a fesztiválon nem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont személyesen is fog, azok a sörfőzők, akikkel eddig leginkább csak a söreiken keresztül találkozhatott. A sörfesztivál kiváló alkalom megismerni azokat, akik már húsz éve főzik a sört, és azokat is, akik csak az elmúlt években kezdték, de már a legjobbak között vannak. A Kisüzem 2016. jó alkalom arra is, hogy a közönség felmérje, hol tart a hazai kisüzemi sörfőzés, mik vezető trendek, melyek a kedvenc sörtípusok.

A Kisüzem 2016. sörfesztivál területére a belépés ingyenes, a fizetés mindenütt készpénzes. Aki nem szeretne műanyagból inni, hozhatja magával kedvenc poharát, korsóját is, de egyes sörfőzdék is árusítják saját logózott poharaikat, amit vissza is vásárolnak. A fesztivál területén felállított mellékhelyiségek használata is ingyenes. A rendezvény mindkét napján koncertek is lesznek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner