Meggy Lelke - a múlt és a jelen találkozása

Hírek
Tipográfia

meggylelke

Korabeli ruhába öltözött hölgyek és urak fogadták a vendégeket a napokban az esztergomi Pálinka Patikában, és stílusosan az 1840-től kedvelt itallal, Schrank Meggy Lelke likőrrel kínálták a jelenlévőket.

A magyar élelmiszeripar történetében jelentős helyen szereplő egykori helyi likőrgyár neves terméke fogalom volt az elmúlt két évszázadban. Hosszú, kitartó munka és példaértékű összefogás eredményeként újra beindulhatott a sokak által kedvelt italcsoda gyártása, s a termék országos bemutatóját sajtótájékoztatóval egybekötve tartották.

A megjelenteket Koloszár Szilárd, a Pálinka Patika üzemeltetője köszöntötte, majd Bacsa György, a létesítmény tulajdonosa beavatott a részletekbe. Felidézte a néhai likőrgyáros Schrank Béla és Ödön alakját, akiknek Meggy Lelke nevű itala nem csak a hazai piacon bizonyult sikertörténetnek, de külföldön is elérhető volt évtizedeken át. Az eredeti receptúra korunk elvárásaihoz és a mai fogyasztók igényeihez igazított átdolgozására és a termék gyártására a Panyolai Szilvórium Zrt.-t kérték fel. Lakatos Gergely, a szatmári cég vezérigazgatója hangsúlyozta: mind a hagyományos italok készítésében, mind az új ízek kifejlesztésében jártasak, mégis kihívást jelentett a legendának számító Schrank Meggy Lelke feltámasztása, amelytől jelentős eredményeket várnak. A nemes beltartalomhoz igazítva alakították ki a termék külső megjelenítését – ebben is az említett elvet követve: igazodva az eredetihez és megfelelve a jelen követelményeinek.  

A tervek szerint a Schrank Meggy Lelkét a hazai bevezetést követően a külföldi piacokon is tesztelik – ebben is követve a hagyományokat.  

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner