Tokaji Ősz: bor és fine dining

Hírek
Tipográfia

A Tokaji Ősz idén 12. alkalommal várja a prémium borok és a fine dining kedvelőit. Az év borgasztronómiai eseményét egy Szepsy apa-fia borvacsora indítja. Magyarország Michelin-csillagos éttermei is képviseltetik magukat és itt debütál a világhírnévre pályázó RIEDEL furmint pohár is.

A Tokaj-Hegyaljai borvidék 21. századi történelmének egyik legfontosabb mérföldköve, állandó pont a szakma és a tokaj-hegyaljai borvilág iránt rajongók naptárában: a Tokaji Ősz vendégei idén Mád történelmi dűlőiben, 3 napon át élvezhetik a többszáz éves pincék mélyéről és a legmagasabb minőséget képviselő konyhákból kikerülő kuriózumokat. Tokaj-Hegyalja neves borászai ráadásul ritkán képviseltetik magukat egyszerre ekkora számban: több mint 20 borászat mutatja meg itt legszebb tételeit.

“Tokaj aranykorát éljük. Aki ezt megéli, az történelmet ír.” - vallja a nemzetközi hírnevű Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza, ifj. Szepsy István, aki 2015-ben a Tokaji Ősz szakmai vezetőjeként kalauzolja az exkluzív borgasztronómia rajongóit.

Szeptember 18-án a Tokaji Ősz egy Szepsy apa-fia borvacsorával indít.

A borvacsora válogatott tokaji borait a Michelin-csillagos Costes, Onyx és Borkonyha séfjeinek fogásai kísérik. A különleges ötfogásos vacsorának az újonnan nyílt, borarchívummal és bortrezorral rendelkező, az aszúkészítés módját virtuális játékokkal bemutató mádi Aszúház ad helyet.

Szombaton, szeptember 19-én tokaj-hegyaljai borászok kalauzolják a vendégeket – délelőtt és délután is 20-25 fős csoportokban kóstolhatják a borokat, szakmai vezetés mellett. A mádi Oktatási Központban este 6 órától nyit a borbár, ahol este a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) vacsoraestje zajlik majd.

Vasárnap, szeptember 20-án exkluzív mádi dűlőtúrát tartanak a szervezők.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner