Aranyérmes a Holdvölgy borászat Vision 2013-as bora

Hírek
Tipográfia

Aranyérmet nyert a mádi Holdvölgy borászat Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatás-bora a Decanter Asia Wine Awards 2015 világversenyen Hongkongban.

A több hétig zajló értékelés során ázsia legnevesebb borszakértőiből álló, negyvenfős nemzetközi zsűri választotta ki több mint 2200 bor közül a legjobbakat. A rangos elismerésben részesített Holdvölgy Vision 2013 olyan, újgenerációs tokaji száraz bor, amelynek megalkotása során egyedi összetételben házasították a Furmint, Hárslevelű és Kabar fajtákat.

A Holdvölgy Vision 2013 díjának jelentőségét az adja, hogy saját kategóriájában, az alacsony cukortartalmú, száraz fehérborok között a világ minden tájáról négyzáz borral - többek között a legkiválóbb francia, spanyol, új-zélandi és ausztrál borokkal - versengett, majd megkapta a zsűri által a kategória legjobbjainak odaítélt, összesen kilenc aranyérem egyikét. A Decanter Asian Wine Awards (DAWA) versenyre idén a világ harminc országának 970 borászata nevezett, csaknem 1600 vörös-, 45 rozé és 630 fehérborral.

A Holdvölgy Vision 2013 egyedüli magyar borként kapott aranyérmet az ázsiai kontinens legfontosabb borversenyének számító DAWA idei mezőnyében, amelyben a legszebb fehér, vörös és rozé borok között összesen 41 aranyérmet osztott ki a zsűri. A DAWA 2015-ben negyedik alkalommal került megrendezésre, mint a világ legrangosabb borversenyének számító, tizenkét éves múltra visszatekintő Decanter World Wine Awards testvérrendezvénye.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner