Megkapta a származási engedélyt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja

Hírek
Tipográfia

Megkapta a borszármazási bizonyítványt a 2014-es aszú boraira a Tokaj Kereskedőház Zrt. a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától, amelynek kiadása az engedélyező hatóságnál tapasztalható informatikai hibák miatt késett.

A Kereskedőház megerősíti: ahogy azt már korábban is hangoztatta: az aszúszemek feldolgozása és az aszúbor készítése során mindenben a jogszabályoknak és a borvidéki rendtartásnak, valamint a vonatkozó termékleírásban előírtaknak megfelelően járt el.

A származási bizonyítvány 2015. június 3-i kiadását megelőzősen az igazolás kiállításához szükséges teljes dokumentációt a Tokaj Kereskedőház Zrt. a hivatalos határidőig hiánytalanul átadta Tolcsva Hegyközségnek. A vállalattól független, az engedélyező hatóságnál található informatikai probléma okozta a csúszást. A kiadott dokumentáció igazolta, hogy a borászat minden kilogramm felhasznált aszúszemről szőlő származási igazolással, az alapbor származási igazolásával, valamint az aszúszem feldolgozásról a hegybíró és a NÉBIH által kiadott jegyzőkönyvekkel, illetve megfelelően vezetett pincekönyvvel rendelkezik. Az igazolás megerősíti a borvidék legnagyobb termelőjének korábbi álláspontját, miszerint a Tokaj Kereskedőház Zrt. az aszúszemek feldolgozása és az aszúbor készítése során mindenben a jogszabályoknak és a borvidéki rendtartásnak, valamint a vonatkozó termékleírásban előírtaknak megfelelően járt el.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner