Éjszakai pincetúra a Somlón

Hírek
Tipográfia

Negyvenegy hivatalos helyszínnel, élő- és elektronikus zenével, kulturális és túraprogramokkal, valamint somlói borokkal várja a látogatókat Somlói éjszakai pincetúra szombaton.

    A Somlói Borvidék pincészetei és borosgazdái a nyári napfordulóhoz igazodva rendezik meg az éjszakai pincetúrát. A különleges természeti adottságokkal rendelkező borvidék legnagyobb közösségi eseménye ezúttal már nem kizárólag az éjszakai túrázóknak ígér maradandó élményeket: a rendezvény a túrák mellett több mint 100 kulturális programot kínál már a kora délelőtti óráktól - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az egyes helyszínek koncertekkel, kiállításokkal, szőlészeti munkák bemutatójával, sportprogramokkal, játékokkal, másfél óránként induló, vezetett vártúrákkal, délutáni electro swing party-val, fényfestéssel, gyermekrajzfilm-vetítéssel, gasztonómiai különlegességekkel, Somló Burgerrel, díjnyertes lángosokkal, kézműves sajtok bemutatójával és grillversennyel várják az érdeklődőket.
    Az esti programok az évente egy alkalommal, kizárólag ezen a napon egyszerre nyitva lévő kápolnák harangszavára a pincék előtti tábortüzek meggyújtásával kezdődnek, jelezve az egész éjszakán át tartó szentivánéji mulatság kezdetét.
    Hajnalban a túrázókkal közös napfelkelte-köszöntőt tartanak a Somló-hegy tetején található kilátó előtti réten, majd hajnali ötkor meglepetésprogrammal készülnek a szervezők - közölték.
  

(MTi)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner