A Malatinszky Signature a Kékszalag hivatalos bora

Hírek
Tipográfia

A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj a Malatinszky Kúria Signature 2013-at választotta hivatalos borának.

A harminchektáros villányi borászat szorosan kötődik a Balatonhoz, hiszen a háború előtt a Malatinszky-család Badacsonyban építette ki birtokát.

A Malatinszky Kúria vezető borásza, az egykor sommellier-ként tevékenykedő, sőt Magyarországon ezt a szakmát meghonosító Malatinszky Csaba 1997-ben lépett a borászkodás útjára. Azóta sajátos és egyben összetéveszthetetlen stílusjegyekkel bíró borai meghódították a borközönséget, és nem csupán a villányi borvidéken, de külföldön is nagy sikert aratnak.    

A Kékszalag Borát, a  Signature 2013 elnevezésű vörösbort, amely a francia borvidék meghatározó három világfajtájának – cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot – házasítása, a verseny ideje alatt, július 2-tól 4-ig a balatonfüredi mólón felállított Malatinszky-standnál is megismerhetik, illetve megvásárolhatják a látogatók, akik számára természetesen más Malatinszky-borok kóstolására is lehetőség nyílik. 

A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a mintegy hatszáz hajóból álló mezőnynek. A versenyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A Balaton jellemzően komoly próbára teszi valamennyiüket, s a Kékszalag teljesítése önmagában is komoly sportteljesítmény. Az idei 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja 2015. július 2-án, csütörtökön 9.00 órakor lesz Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 4-én 18.00 órától kerül sor.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner