A világ legtöbbet díjazott vodkája

Hírek
Tipográfia

A Belvedere luxusmárka az idei Vodka Masters megmérettetésen újabb négy érmet szerzett, ezzel ismét megerősítve pozícióját, mint a világ legtöbbször díjazott vodkája.

Claire Smith-Warner Claire Smith-Warner, a mixervilágban a vodka first ladyjeként emlegetett szakmai vezetőjük szerint a lengyel vodka egyedi karaktere nemcsak a zsűri szerint meggyőző, de a nemzetközi koktél trendeket is új irányba tereli.

A 2007-ben először megrendezett Vodka Masters versenyen több, mint száz vodkát kóstol a zsűri vakon. A cél, hogy az ital minősége mellett a változatosságát is díjazzák. Szervezője a The Spirits Business, az egyik legjelentősebb nemzetközi szaklap, amelynek kóstoló panele idén négy díjat ítélt oda a Belvedere vodkáinak. Unfiltered, azaz szűretlen kiadása ‘Master’ címet kapott a ‘Super-Premium’ kategóriában – a világ legjobb vodkáinak sorában –, míg a Belvedere Vodka ugyanebben a mezőnyben aranyérmet szerzett.

Ahogy a Vodka Mastersről készült összefoglaló rámutatott, a minőségi italok széles választékban egyre inkább az íz és teltség az, amellyel ki lehet tűnni. Korábban a többszörös desztilláció, a szűrési technikák és egyben az ital semlegessége volt a legfontosabb, de mostanra az egyedi karakter vált meghatározóvá. “A 2014-es verseny azt az erősödő trendet tükrözi, hogy a fókusz ismét az alapokra helyeződött: a megfelelő desztillációs módszerre és minőségi hozzávalókra.” – fogalmazta meg David T. Smith szakíró zsűritag. “A prémium kategóriában nagyon érdekes, egyedi italokat kóstolhattunk, amelyek mind az egyre ízesebb vodkák trendjét hangsúlyozzák.” – fogalmazta meg Matt Armitage zsűritag is.

A Belvedere luxusvodka éppen jellegzetes ízvilágával bizonyít; a ‘Smooth’ kategóriában, vagyis az önmagukban vagy jéggel kiemelkedően élvezetes vodkák között is magabiztosan hozta el az aranyat. Szintén arannyal díjazták a kelet-európai mezőnyben; a márka a lengyel hagyományokon túl a legjobb minőségű alapanyagokra, a Mazóviában termelt Dankowskie rozsfajtára és saját kútjából nyert kristálytiszta vizére is büszke lehet.

A The Spirits Business az italszektor tíz legbefolyásosabb hölgye közé választotta Claire Smith-Warnert, a Belvedere termék- és koktélfejlesztéseit vezető kollégáját. A szakértő munkája során “a kevesebb több” filozófiáját követi, hiszen vodkájuk karaktere olyan jellegzetes, hogy bár komoly kihívást jelent, odafigyeléssel a koktélokban is az dominálhat. “Tegyük a vodkát a koktél hősévé” – erről szól az egyre erősödő koktél irányvonal, amely a letisztult, elegáns, minél egyszerűbb ízharmóniákra törekszik.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner