Villányi Franc bemutatóval készül a Villányi borvidék

Hírek
Tipográfia

Három napon át, március 6-8-ig a VinCE Budapest két standjánmutatkozik be a Villányi borvidék 19 pincészete. A termőtáj büszkeségét, - az immáron hivatalosan is „Villányi Franc”- nak szólítható - vezérterméküket kóstoltatják a luxus hotelbe érkező borbarátoknak.

A cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtatiszta borként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad. (pl.:Loire, Villány)

A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények14%-át teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. A Villányi borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a cabernet franc-ból készült bort, - premium és super premium minőségben - Villányi Franc -nak nevezzük. Az itt bemutatott borok a prémium minőség előírásait is meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ ha) származnak, átlagban közel két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba. A Villányi borvidék eredetvédelmi szabályozását jóváhagyó miniszteri aláírás a napokban kerül a helyére, így a rendezvény után palackozott termékeken már a Villányi Franc név és logo is megérdemelten jelenik majd meg.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner