A Karlovarské Minerální Vody Csoport megveszi a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t

Hírek
Tipográfia

A csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport (KMV) megvásárolja a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t (Kékkúti). A KMV Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ásványvíz palackozója, amely nagy szakértelemmel bír az ásványvíz üzletágban, csakúgy, mint a tágabb értelemben vett ital szektorban.

 A KMV a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összes jelenlegi munkavállalójának (110 fő) továbbfoglalkoztatását tervezi, és magyarországi piacra lépésük újabb beruházásokat jelent, valamint biztosítja a Nestlé Waters márkaportfóliójának folyamatos fejlesztését.

 „Ambiciózus növekedési terveink vannak a Kékkútival. Ezek a tervek ugyanazokra az elvekre épülnek, amelyek a KMV-t is sikeressé tették: az innovációra, valamint a felnőttek és a gyermekek egészséges életmódját szolgáló termékportfólióra. Egyszerre vagyunk elkötelezettek a fogyasztók és a helyi tradíciók, helyi termékek iránt. Küldetésünk, hogy ötvözzük az innovációt és a versenyképességet a Kékkúti márkáiban. A Kékkúti termékek szerves részei a magyar tradíciónak. Olyan nemzeti kincsek, amelyeket a magyar fogyasztók szeretnek”mondta el Alessandro Pasquale, a KMV vezetője. 

 A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 főt foglalkoztató cégcsoport jelenleg aCseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban valamint Ukrajnában van jelen, és több mint 20 országba exportál.

 Az Európai Palackozott Víz Szövetség 2013-as adatai szerint a magyar piac a legfejlettebbek közé tartozik Európában, ahol kifejezetten magas,119 liter az egy főre eső átlagos fogyasztás. A magyar palackozott víz piac pozitív trendet mutat, a 2008-2013 közötti időszakban 3,5 százalékos átlagos éves növekedést ért el.

 

 

 

 

A Kékkúti Ásványvíz Zrt.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ásványvíz palackozója. A cég palackozza a Theodora és a Nestlé Aquarel márkákat és forgalmazza a Nestlé Waters nemzetközi márka portfólióját (San Pellegrino, Acqua Panna, Perrier). A Kékkúti Ásványvíz Zrt. önálló jogi személyként a Nestlé Waters tulajdonában állt, mely a Nestlé Csoport érdekeltségei közé tartozik.

A Nestlé Csoport másik magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., melynek működését a fenti változások nem érintik.A Nestlé Hungária Kft. több mint 2000 embert foglalkoztat Magyarországon, az elmúlt 23 év során több mint 60 milliárd forint értékben létesített beruházásokat, és elkötelezett, hogy további jelentős invesztíciókat tegyena jövőben. A Nestlé Hungária Kft. három magyarországi gyártóüzemmel rendelkezik, és termékeinek 80 százalékát világszerte több mint 40 országba exportálja.

 

A KMV

A KMV palackozza a Mattoni, Magnesia és Aquila márkákat, melyeket világszerte 20 országba exportál.A cég termékportfóliójába természetes és ízesített ásványvizek, forrásvizek és jeges teák tartoznak, valamint a Granini gyümölcsleveket és a Schweppes szénsavas üdítőitalokat licencszerződés keretében forgalmazza.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner