A rozéborok a 13. Tapolcai Sándor-napi Bormustra főszereplői

Hírek
Tipográfia

A legutóbbi évjárat rozéborai mutatkoznak be a Balatoni Borrégió csaknem minden borvidékéről a 13. Tapolcai Sándor-napi Bormustrán Tapolcán - mondta el Kulka Gábor, a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottságának titkára.

    Idén 36 rosé bort lehet végigkóstolni a nyilvános tapolcai bormustrán, ahol minden évben különböző fajta vagy más jellegzetesség alapján állítják össze a kollekciót. A tavalyi, nagyon csapadékos év kedvezőtlen hatása a rozéborokat nemigen érintette, ezért esett idén erre a választás. A város művelődési központjában tartott rendezvényen Somló kivételével minden balatoni borrégió képviselteti magát.
    Az előadók között lesz Májer János, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, a Badacsonyi Kutató Állomás vezetője, aki a 2014-es évjárattal kapcsolatos tapasztalatokról számol be, különös tekintettel a rozéborokra. A borok jellemzőiről Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének vezetője fog beszélni, a termelőket pedig Kulka Gábor mutatja be a mintegy 150 résztvevőnek, akik minden egyes bort megkóstolhatnak.
    A térség egyik legjelentősebb borászati szakmai találkozóját a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság indította útjára. A rendezők között található ma már többek között a térség borászati kutatóintézete, borlovagrendje és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is. Az esemény mára meghatározó termelői fórummá, és a Balatoni Borrégió borainak bemutató helyévé vált.
(MTI)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner