Egyre többen hajózzák be a bortengert

Hírek
Tipográfia

A  Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

 A Balaton a legnépszerűbb úti célunk belföldön, ahová minden harmadik magyar tervez idén is utazást, legtöbben öt éjszakára, derült ki a Magyar Turizmus Zrt. idei felméréséből. Ennyi idő alatt érdemes a strandolás mellett kirándulásokkal is tervezni és személyesen felkutatni az idei nyár slágerborát.

A négy parti borvidékünk, a Balatonfüred-Csopaki, Badacsonyi, Balaton-felvidéki és a déli parton a Balatonboglári régiók mellett a közeli Somlói és a Balatonmelléki borok is karnyújtásnyira vannak. Ha a termőhelyet összeadjuk, az eredmény mintegy 10 000 hektárnyi telepített szőlő, ezzel a Balaton a harmadik legnagyobb a Duna Borrégió (Csongrád, Hajós-Bajai és Kunsági borvidékek) és a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) után.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner