Nagy sikert aratott a villányi Rozé Fröccs Fesztivál

Hírek
Tipográfia

Az utóbbi években újjászületését élő magyar fröccskultúra órási népszerűségnek örvend. Hétvégén nagy érdeklődés mellett, Villányban tartották az idei Rozé Fröccs Fesztivált.

A rozé borok, és az ebből készült fröccs is egyre népszerűbb napjainkban. Fogyasztása egészséges, és a gasztronómiában is egyre nagyobb igény mutatkozik rá. A bor és szódavíz keveréséből alkotott italt tavaly bekerült a Magyar Értéktárba, így hitavalosan is Hungarikummá vált. A rozé borok könnyed, üdítő élményt adó italok, amelyek Villányban shillerként váltak népszerűvé már a múlt században. Mai népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a rozé boroknak önálló országos versenyük van, és már negyedik éve rendezik meg a róla elnevezett fesztivált Villányban.

A friss, gyümölcsös, minőségi rozé remek eszköze a borok iránti érdeklődés felkeltésének. Mivel a fesztivál szervezőinek a villányi pincészetek népszerűsítése mellett fontos célkitűzése a fiatal korosztály borfogyasztási kultúrájának kialakítása és formálása, létrehozták a rozéra és a korosztályra egyformán jellemző friss, lendületes és fiatalos kulturális rendezvényt, a két napos Rozé Fröccs Fesztivált. A borvidék megfiatalosodását szimbolizáló eseményen évről-évre egyre többen vesznek részt, hiszen az üdítő borkínálat mellett koncertek, kulturális, gasztronómiai-, és sportprogramok szórakoztatják a látogatókat. A rendezvénynek idén is a korszerű Villányi Rendezvénytér adott otthont.

A fesztivál különlegessége az „1000 Rozé Hosszúlépés” elnevezésű jelmezes futóverseny, ahol nem csak a gyorsaság számít: a zsűri a legötletesebb jelmezeket, kiegészítőket, vagy az egyéb, minél vagányabb eszközöket felvonultató résztvevőket is díjazza. A versenyre való nevezés feltétele legalább egy, a rozé bor, illetve fröccs színét megidéző rózsaszín ruhadarab, vagy kiegészítő viselése. A leggyorsabb versenyzők voltak férfi kategóriában Gősi Gergő, Bálinti Kornél, Kerekes Bukta. A hölgyek közül Csörnyei Csabáné, Némethné Bokor Enikő, Böröczfy Szilvia, a gyerekek közül Ulakity Márk, Keresztes Gergő, Huszti András nyertek díjakat. Idén az legrozébb díjat a Blum Pince nevében induló tehéncsordának öltözött csapat nyerte, akik a vegyvédelmi ruhából átalaktított jelemezükkel és hosszúra nyúlt Bluuuuum csatakiáltásukkal vívták ki a zsűri elismerését.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner