Unicum Shot – fiatal bármixerek versenye

Hírek
Tipográfia

Közel harminc fiatal mixer mérte össze tudását a napokban az „Unicum Shot” koktélversenyen. A versenyzőknek 90 másodperc állt rendelkezésre a saját recept szerinti shotok elkészítésére.

A versenyzőknek Party Shot és Fine Shot kategóriákban kellett bizonyítaniuk. Feltétel volt min 2 cl Unicum vagy Unicum Szilva felhasználása, a többi összetevő a versenyzők fantáziájára volt bízva. Az eredetiség, egyediség mellett az illatgazdaság, és a díszítés is számított. A kreációkat három tagú zsűri minősítette, mindenki különböző szempontok szerint értékelt.

Zwack Sándor, a zsűri elnöke így fogalmazott: „Hihetetlen, hogy ezek a fiatal, tehetséges mixerek mi mindent tudnak alkotni 2 cl Unicummal, vagy éppen Unicum Szilvával. Kíváncsian kóstoltam az italokat, és örömmel tapasztaltam, hogy mindegyik kreatív, innovatív volt.”

Zólyomi Zsolt – az ismert és elismert parfüm-orr elsősorban a shot-ok illatát értékelte. „Számomra fontos volt, hogy az italok összetevői miként harmonizálnak egymással, hogy milyen az összhatás. Fontos volt, hogy az összetevők ne szorítsák egymást háttérbe, semmiből ne legyen sok, de a versenyzők igazán professzionálisan egyensúlyoztak az alapanyagokkal, a kiegészítőkkel.”

A Zwack ház italszakértője Gulyás Csaba is a kreációk összhangját értékelte. „Én azt figyeltem, hogy a shot-ok mennyire alkalmazkodnak a nemzetközi italtrendekhez. Egy mixernek ugyanis követnie kell a trendeket, de a versenyzők mindannyian eleget tettek ennek a követelménynek is.”

Horváth István, a Magyar Bármixer Unió elnöke a versenyt így összegezte: „Magyarországon a mixerképzés  folyamatosan fejlődik, olyan szakembereket képzünk, akik a rangos nemzetközi versenyeken is az élvonalban végeznek. Egy ilyen verseny jelentősége a szakmai  tapasztalatok gyűjtése és beépítése  a hétköznapok munkájába.”

 Az összesítések után a verseny nyertese Potó Dávid lett, a Party Shot kategóriában a legtöbb pontot Nagy Krisztián „Ladies Night” nevű kreációja kapta, amelyhez az Unicum Szilva mellett használt eperpürét és rózsaszirmot is. A Fine Shot kategória győztese Siklósi Orsolya lett, „Cinderella” nevű italával. A fiatal mixer az Unicumot keverte csokival, bodzával, vaníliával.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner