Bordeaux-i borsiker: a Bujdosó Sirocco a világ legjobb borai közé jutott

Hírek
Tipográfia

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Sirocco ’09 bora kiérdemelte a bordeaux-i Les Citadelles du Vin borverseny elismerését. A francia borversenyt szakmai szempontból a világ legrangosabbjai között tartják számon.

A Les Citadelles du Vin idén 14. alkalommal rendezte meg a világ legjobb borainak versenyét. A versenyre összesen 28 országból érkezett bor és párlat, hogy kivívják a nemzetközi szakmai zsűri elismerését.

A közel hetventagú zsűri (ötven nemzetközi és 18 francia nemzetiségű szakember) 1.081 tételt kóstolt végig, hogy kiválaszthassa közülük a legjobbakat. A bordeaux-i megmérettetésre idén is javarészt – közel 80 százalékban – külföldi borok érkeztek. A nevezett tételeknek csupán 29 százaléka kapott díjat, összesen négy kategóriában. Idén 317 arany- és ezüstérmet osztottak ki. A 699 nevezett vörösbor között a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2009-es évjáratú Sirocco nevű bora is kivívta az ítészek tetszését, akik ezüstéremmel díjazták a magyar borkiválóságot.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner