Területszelektált kávék nem csak borkedvelőknek

Hírek
Tipográfia

A borkedvelők számára már ismert, mennyire meghatározóak a borokra nézve a termőhelyi adottságok, a talaj, a klíma vagy a fajta kiválasztása. A Douwe Egberts Omnia most hasonló területszelekció alapján kiválasztott – single origin – szemes kávékat mutatott be és négy hazai borászattal közösen a kávé- és borkultúra elmélyítésén dolgozik.

 Az Omnia és a négy testvérbirtoknak felkért borászat – a Laposa Birtok, a Hernyák Birtok, Dúzsi Tamás Pincészete és a Szent Tamás Pincészet – közös célja, hogy a fogyasztók tudatosan válasszák a minőségi termékeket, megismerjék és elismerjék a helyi adottságokat visszaadó, egyedi illat- és ízjegyeket mutató kávékat és borokat. „Amikor egy hazai pincészet eredetvédett, vagy akár dűlőszelektált borait kóstoljuk, biztosak lehetünk a minőségben. A most boltokba kerülő Omnia Reserve család jó apropó arra, hogy ezúttal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a különleges értékeket képviselő kávé termőhelyek hasonlóan kiemelkedő minőséget, sokszínűséget és egyedi karakterű kávékat adnak” – mondta el Szántó Gábor, a Douwe Egberts marketing igazgatója.

„Örömmel kezdtünk párbeszédet a borászokkal, hiszen számos párhuzam fedezhető fel a minőségi borok és területszelektált kávék között” – tette hozzá Gávris Iván, a Douwe Egberts szakértője a DiVino borbárban tartott kóstolón. A talaj és az éghajlat (a csapadék, napsütés, szél) mellett a szőlő- és kávéművelésben is a kézimunka, az igényes, kíméletes feldolgozás vagy akár a helyi hagyományok is meghatározóak lehetnek a végeredményre nézve. Például a fajta kiválasztása, a szüreti időpont megválasztása, a válogatott alapanyag – a szemek épsége, érettsége – egyaránt fontosak. Egyes technológiai lépéseknél, a fermentáció (erjedés) vagy tisztítás során is oda kell figyelni a részletekre, mert ezek a kávé- vagy bor stílusára is közvetlenül hatással vannak. Ahogyan az sem mindegy, milyen hőfokon, milyen pohárból kóstoljuk a bort és a kávét, hogy teljes lehessen az élmény.

Az Omnia Reserve single origin kávécsalád különlegessége, hogy André Hoikins, nemzetközi vezető kávészakértő a világ elismert kávétermelő régióiból, speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner