Szerették a lengyelek a magyar biosört

Hírek
Tipográfia

Idén Magyarország volt a díszvendége a lengyelországi Łodź-ban hatodik alkalommal megrendezett Natura Food élelmiszeripari vásárnak, ahol az egyetlen magyar biosör, az Alakor most nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatott. Az októberben megrendezett, háromnapos, közel 300 kiállítót felvonultató eseményt mintegy 15 ezren látogatták meg.

Magyarországról mintegy húsz, tanúsított biotermékeket gyártó élelmiszeripari kisvállalkozás volt jelen a kiállításon. Az Alkobeer projektet, amelynek az Alakor biosör is egyik terméke, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. képviselte a közösségi standon. A résztvevők nem csupán a biosör, de a szintén hazai fejlesztésű tételtanúsítási és QR-kód alapú termék-nyomonkövetési rendszer iránt is élénken érdeklődtek.

A biosört megkóstoló látogatók visszajelzései alapján az Alakor sikeresen szerepelt Kelet-Közép-Európa legrangosabb ökológiai szakkiállításán, a vásárlátogatók körében végzett kutatás eredményeiről a kiállító később számol be részletesen. A termék forgalmazása iránt lengyel, olasz és holland kereskedők is érdeklődtek.

A kiemelt díszvendéghez méltó közösségi stand tervezését, építését, a kiállítás részvételi díjait és a kiállítók szállásköltségét a Vidékfejlesztési Minisztérium finanszírozta. A magyar delegációt Tóth Katalin, a szakminisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vezette.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner