Kiosztották Davosban a Coca-Cola ösztöndíjakat

Hírek
Tipográfia

A The Coca-Cola Company a davosi Világgazdasági Fórumon tette közzé, hogy a fiatalokból álló Global Shapers közösség projektjei közül melyeknek ítélte oda ösztöndíját.

  A Global Shapers a Világgazdasági Fórum fiataloknak szóló kezdeményezése, amelyen keresztül a 20-as és 30-as korosztályt kívánják megszólítani, hogy hathatósan vegyenek részt a legégetőbb problémák megoldásában mind lokális, mind pedig globális szinten. Világszerte kétszázhetven közösségi központban követhetők nyomon azok a projektek, amelyek középpontjában olyan nagy horderejű társadalmi kérdések állnak, mint az egészségügy, a környezetvédelem, az oktatás vagy épp a gazdaság fenntartható fejlődése.

 A leghatásosabb és legsikeresebb projekteket a Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, a The Coca-Cola Company, kormányzati tagok és a civil szféra képviselői közül kikerülő testület értékelte. Az értékelési szempontok között szerepel a megcélzott probléma, az érintettek száma, a beruházások megtérülése és a projekt kiterjeszthetősége.

Az 50 000 dolláros fődíjat egy Rómában és Nairobiban kidolgozott közös projekt kapta, amelynek célja, hogy a szubszaharai afrikai iskolákban megfelelő, biztonságos és korszerű világítás legyen. A napelemes eszközöket a családok minimális díjazás fejében ki is kölcsönözhetik, hogy a diákoknak otthon se kelljen sötétedés után világítás híján abbahagyniuk a tanulást.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner