Több mint 30 magyar borászat a ProWein 2013 szakvásáron

Hírek
Tipográfia

A változatlanul élénk németországi érdeklődés mellett 2013-ban tovább nőtt a ProWein nemzetközi látogatóinak száma. A világ minden fontos bort importáló térségéből és a nagy bortermelő országokból összesen több mint 44.000 szakember utazott a düsseldorfi seregszemlére.

„A világ minden tájáról érkezett szakmai látogatók száma számottevően emelkedett a ProWein 2013-on. A nemzetközi részvétel aránya a látogatók között már 40 százalék körül mozog” mondta el Hans Werner Reinhardt, a Messe Düsseldorf vezérigazgató-helyettese.
A nemzetközi nagy-, kis- és szakkereskedelem adta közel 50 százalékkal ismét a legnagyobb látogatói csoportot, majd a gasztronómiai és szállodaipari látogatók következnek. A ProWein látogatóinak 70 százaléka dolgozik vezető beosztásban.

A ProWein 2013-ban 48 ország 4783 kiállítójának kínált helyet. A kínálat ilyen mértékű, világviszonylatban is egyedülálló sokszínűsége pontosan megfelel a látogatók igényeinek: a válaszadók 96 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elérte a vásárlátogatáshoz fűzött céljait, és hogy elégedett vagy nagyon elégedett a ProWein látogatásával.

A Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága által szervezett közösségi standon idén 225 m2-en vettek részt a magyar borászok a ProWein-on. A legtöbb magyar kiállító Tokajból érkezett, de a visszatérő kiállítók között megtaláljuk a dunántúli borokat (Badacsony, Neszmély, Pannonhalma, Villány, stb) éppúgy, a Törley Pincészetet is. Külön standon mutatkoztak be a szekszárdi borvidékről érkezett borászok, akik a ProWein Fórumon is bemutatták boraikat az érdeklődő szakmai közönségnek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner