A Nespressónál a Tiramisu iced latte a nyár kedvenc kávéja

Hírek
Tipográfia

Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggerének jegeskávé-költeménye győzött a Nespresso blogger jegeskávé-receptversenyén.

A Nespresso két limitált kiadású, mediterrán életstílus által inspirált kávéőrleményével, a bloggerek (Kárai Dávid – Íz Huszár, Breakfast Lover Lili, Sass Dani, 11 Ground, Zizi kalandjai, Kisflanc, Szotyi művek és a Wander.Food.Wonder) pedig az általuk megálmodott jegeskávé-különlegességekkel csempészték igyekeztek szezonális hűsítőt ajánlani a nyárra. A bloggerek jegeskávé-receptversenyét végül Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere nyerte Tiramisu Iced Lattéjával.

A Nespresso idei nyári újdonságai, a speciálisan jegeskávék készítéséhez tervezett limitált kiadású kávéőrlemények jegeskávé-kreációk alapját adták.

Az Intenso on Ice kávé teltségét, gabonás és kakaós jegyeit, intenzív, pörkölt lecsengését használta ki receptjeiben Sass Dani, Wonder.Food.Wander, Kisflanc és Zizi kalandjai.

A Leggero on Ice gyümölcsös, citrusos jegyeit, hosszú lecsengését, lágy textúráját pedig Szotyi művek, Kárai Dávid – Íz Huszár, 11 Ground és Breakfastlover Lili kávékölteményei hangsúlyozták. A különleges kávéreceptek összetevői között szerepelt a tonik, a tonkabab, a levendula, a kókusz, a banán, a csokoládé, a keksz és még számos más finomság is.

A jegeskávé-receptverseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. A versenyt Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere és valódi nyári, akár desszertként is fogyasztható kávéja, a Tiramisu Iced Latte recept nyerte. A bloggerek a kapszulák mellett a Nespresso kiegészítőit használták a kávékülönlegességük megalkotásához.  

A DÖNTŐSÖK RECEPTJEI:

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:

TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
  • 4-5 db jégkocka
  • 1,5 dl hideg tej
  • 2-3 csepp mandulakivonat
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • 1 db babapiskóta díszítéshez

A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.

A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.

A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.

Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

BREAKFAST LOVER LILI:

JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
  • 1 marék jég
  • 2 evőkanál csokiszósz
  • 1 dl sűrű kókusztej

Elkészítés:

Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.

Ráöntjük a sűrű kókusztejet.

Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

food-agro