Decanter Trófeát nyert a Törley

Hírek
Tipográfia

A Decanter World Wine Awards versenyéna Törley Tokaji Doux pezsgő aranyérmet és Regionális Trófeát nyert, amelyet a magyar édes borok kategóriájában osztottak ki.

A világ egyik vezető és nagy elismertségnek örvendő borszakmai magazinja immáron 10. éve minden évben megrendezi a Decanter World Wine Awards borversenyt, melyen idén a Törley cégcsoport 1 aranyérmet, 7 bronzérmet és 4 oklevelet nyertek, valamint a 15£ alatti édes borok kategóriájában elnyerte a Regionális Trófea (Hungarian Sweet under £15 Trophy) megtisztelő címét. A világ egyik legnagyobb mintaszámú versenyére több mint 14.362 mintát neveztek, 27 ország 219 bírálója (75 Master of Wine, 13 Master Sommelie) zsűrizte 52 ország pezsgőit és borait.

A Decanter úgynevezett regionális besorolásában Magyarország aranyérmes termékei egymással versenyeztek a legjobb édes termék címéért két árkategóriában. A trófea odaítéléséről négyfős kóstoló zsűri vezetője Steven Spurrier döntött. Az aranyérmes Törley pezsgőt a szakmai körökben is igen elismert Caroline Gilby Master of Wine mutatja be a május 20.-án nyíló londoni nemzetközi borkiállításon az érdeklődőknek egy exkluzív kóstoló keretében.

A Törley Tokaji Doux 44 hektáros Tokaji saját ültetvényünkről származik, 100%-ban Tokaji Furmint alapborból, Méthode Transvasée eljárással készülő, 12-14 hónapot érlelt édes pezsgő. Egyedi élményt nyújt az a harmónia, amit a tokaji alapbor és a palackban erjesztett és érlelt pezsgőkre jellemző finom eloszlású buborékok összhangja hoz létre. A pezsgő arany színe jól érvényesül az elegáns kiszerelésű fehér átlátszó palackban. Különleges ízvilága, nemes megjelenése révén kiválóan alkalmas ajándékozásra is.

A Törley pezsgőcsalád és az Tokaji Doux megalkotása Koczuba Róbert pezsgőmester nevéhez fűződik. Koczuba Róbert így vall a díjnyertes pezsgőről:

„A Törley a hagyomány és a minőség jegyében 131 éves tradíciókat őrizve, a minőségi pezsgőgyártás elkötelezett híve. A Törley Tokaji Doux készítéséhez felhasznált Furmint borokat úgy válogattuk össze, hogy a belőlük elkészített pezsgő savösszetétele finom legyen. A több mint egy éves palackos érlelés valamint az expedíciós likőrrel hozzáadott cukortartalom pedig komplexé, teljessé varázsolta ezt a pezsgőt. ”

Az aranyérmes Törley Tokaji pezsgő már most is megvásárolható a magyar vendéglátásban és a kiskereskedelemben, valamint olyan egzotikus országokban, mint Brazília, Hongkong, Vietnám vagy Nigéria, de Franciaországban, Észtországban, Hollandiában és Svájcban is fellelhető. Az aranyérem hírére angol és további importőrök is jelezték érdeklődésüket a díjnyertes pezsgő forgalmazására.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner