Díjak a Zwack Izabella tokaji Dobogó Pincészetnek

Hírek
Tipográfia

A Dobogó Pincészet 2011-es évjáratú száraz Furmintja az elmúlt három évben sorozatosan regionális trófeával díjazott Dobogó 6 Puttonyos Aszúk nyomdokába lépve regionális trófeát érdemelt ki a 2013-as nemzetközi Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyen.

 A díj szakmai elismertségét jól érzékelteti, hogy a versenyre beküldött mintákat egy 225 tagú zsűri, és 12 regionális elnök – köztük neves borászok, szakírók, és Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je – minősíti. Az ő pontozásaik alapján osztják ki a borászok és a borok számára sokat jelentő ajánlásokat, érmeket, illetve a kategóriánkénti trófeát.

A Dobogó 2011-es Furmintja a „Gold & Hungarian White over £15” kategóriában kapta meg ezt a legnemesebb elismerést.

 „Már régóta vártunk erre a díjra. Különösen azért jelent nekünk sokat, mert az eddigiektől eltérően nem egy édes aszúval, hanem száraz Furminttal győztünk.” – nyilatkozta Zwack Izabella, az eredményhirdetést követően. A Dobogó Pincészet szakemberei elsők között voltak, akik hittek a száraz Furmintban, és 10 éve keményen dolgoznak azon, hogy mind itthon, mind külföldön megismertessék ezt a csodálatos szőlőfajtát.

„Tavaly novemberben tartottunk egy különleges vertikális kóstolót az elmúlt 10 év Dobogó Furmintjaival, szakemberek bevonásával, mely bizonyította számunkra, hogy a Furmint nem csak egy különlegesen elegáns, összetett bor, hanem hosszú érlelési potenciállal is bír. Szerintem a Furmint Magyarország számára a legjobb bornagykövet.” – tette hozzá Zwack Izabella.

A DWWA jellemzése szerint a Dobogó 2011-es Tokaji Furmintja „Mango, dinnye és ananász gyümölcsössége és komplexitása enyhe karamell ízzel társul, dinamikus és élénk, izgalmas savakkal.”

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner