Bor, mámor, QR kód

Hírek
Tipográfia

Izgalmas téma- és árukapcsolás színhelye volt június 23-án a Károlyi Étterem és Kávéház terasza. Az országban először kötötték össze az informatikát, a gasztronómiát, a bort és a kultúrát. A „bor, mámor, Egerszalók” néven meghirdetett borvacsorának a friss levendula adott kivételes élményt.

A kis egri borászatokat összefogó Evowine Kft., a Károlyi Étterem, Szentkirályi-Szász Krisztina bor- és levendulatermelő közös produkciója összességében az egri borokról és Kiss Aranka séfnek a hozzájuk társított ételeiről szólt, de több és más volt, mint a szokványos borvacsorák.

A vendégeket például QR kóddal toborozták a rendezvényre. Olyan, az informatikában jártas fiatalokat, akikre az újdonság varázsával hatott a tudatosan összeállított borsor, és az ételeket-italokat különlegessé avató levendula sokrétű gasztronómia felhasználása.

A 2011-es Lizzy Habzóbor Rosénál kiderült, hogy a Kir Royal mintájára levendulával ízesített habzóbor mennyire más tud lenni. Ehhez vendégváró falatkákat szolgáltak fel: kecskesajtos padlizsánkrémet gránátalmában érlelt málnával, házi kalácson.

Az Egri Csillag Superior Násztánchoz a séf nyúllal töltött karalábésonkát készített, sonka chipsszel. A 2011-es Merlot-hoz szarvas ragut adtak karamellizált szilvával és cukkinis rösztivel. A Petrény Borház 2012-es Egri Csillaga kísérte a pisztrángtekercset, amit zöld caprival és kapros jégsalátával tálaltak. Az Egri Bikavér Csepphajnal 2008-as borhoz sertésszűz készült erdei gombával, ezt vele sült pecsenyelével és gorgonzolás burgonyatortával kínálták. A vacsora koronája a Jeges jégbor volt a levendulás csokoládé mousse-hoz.
Eközben lehetett vásárolni és beszélgetni a borokról, az ételekről, a levenduláról, és minden másról, ami egy nyáresti teraszon szóba jöhet.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner