Szőlős APA-ával nyitna utat a Szent András főzde

Hírek
Tipográfia

Tavaly már próbálkozott a Békésszentandrási Szent András Sörfőzde a szőlővel ízesített verzióval, de most a visszajelzések alapján továbbfejlesztették az italt, hogy új fogyasztókat nyerjenek meg az újhullámos söröknek.

A gyümölccsel készülő söröknek alapvetően kétfajta verziója létezik. Az egyik, amikor az elején a sörléhez adják hozzá a gyümölcsöt, így a gyümölcs is végigfut az erjesztési folyamaton, és a végén csak leheletnyit lehet érezni a gyümölcs eredeti aromáiból. A másik verzióban pedig a kész sörhöz adják hozzá a gyümölcspépet sűrítményt és így együtt érlelődnek egy kicsit az ízek.

Ez utóbbi persze sokkal gyakoribb, és persze népszerűbb is. Elsősorban nem a nagy sörrajongók körében. A Szent András szőlős APA söre is ezt az utat járja a háromféle tokaji szőlő - a furmint, a hárslevelű  és a sárgamuskotály – sűrítményével, amitől a sörnek leginkább a Traubira hasonlító aromája lesz, amit csak a végén követ egy kicsi komlós lecsengés. Nem érezni nagy a különbséget a meggyes és a szilvás verziókhoz képest.

A sörfőzde vezetője, Bukovinszky László szerint nem is a sörszakértők ízlését célozták meg, sokkal inkább egy kaput kívántak a termékkel kinyitni, amellyel az újhullámos sörök világába vezethetik be a fogyasztókat. Mint azt a sör bemutatóján elmondta a sörforradalom ma már ott tart, hogy az amúgy is fogékony rétegeket már megnyerték a különleges söröknek, de most már itt az ideje, hogy olyanokat is elérjenek, akik nem keresték ezt az élményt, de amúgy befűzhetőek, megnyerhetőek egy a hétköznapitól eltérő sörvilág ízeinek.

Erre a célra pedig ez a sör teljes mértékben alkalmas lehet. Az ital ugyanis egyrészt édes, gyümölcsös, friss és itatja magát, másrészt felső erjesztéssel készült prémium alapanyagokból, mint a Nelson Sauvin komló, a pilseni, bécsi és a Melanodin maláták. Majd kiderül, mennyien lépnek be ezen a kapun.

Fotó: Facebook / Békésszentandrási Szent András Sörfőzde

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner