Unicum és Unicum Szilva – a legjobbak a legjobbak közt is

Hírek
Tipográfia

Aranyérmet nyert bitter kategóriában az Unicum, és az Unicum Szilva a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a World Spirits Award-on.
A jubileumi – idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő 10 éves klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 országból érkezett 430 minőségi mintát kóstolt, minősített, magyar gyártású bitter eddig még nem ért el ilyen kimagasló eredményt.

Sőt, a két hungarikum mellett egy másik minőségi Zwack termék, a fogyasztók körében ugyancsak népszerű Kalinka vodka ismét aranyérmes lett. „A világszerte ismert és elismert WSA jelmondata: Egyszerűen a legjobb párlatokban. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk két zászlósterméke egyszerre részesült a legjobbaknak járó rangos nemzetközi elismerésben. Eddig csak a magyar piac, a magyar fogyasztóink részéről kaptunk pozitív visszajelzéseket, ez volt az Unicum Szilva első nemzetközi megmérettetése. A nagy sikerre való tekintettel a jövőben számos hasonló minőségi innovációt tervezünk.”– fogalmazott Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, a kétszeres, aranyérmes Unicum-helyezés kapcsán.

Az Unicum és az Unicum Szilva is a verseny szabályai szerint maximálisan adható WOB 100 pontból a rendkívül magas 92-es pontszámot kapta, a szakértő zsűri méltatta mindkét ital egyedi, tökéletes összhangot alkotó és hosszantartó ízvilágát. Az Unicum esetében az erős, testes bitter karaktert emelték ki, míg az Unicum Szilvánál a „füvek és gyümölcsök nemes együttesét” értékelték.

Az Unicum Szilva alig egy éve van a piacon. Magyarország első bitter mesterkurzusán személyesen Zwack Sándor mutatta be a közönségnek. Akárcsak a klasszikus Unicum, több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihent, majd tölgyfahordóban érlelődött. Az Unicum Szilva egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja, amelyet kíméletesen szárítottak azért, hogy a gyümölcs megőrizze zamatát. Az Unicum Szilva ugyanakkor kiváló alapanyaga minőségi koktéloknak is.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner