Kiválasztotta a borszakma az ország legjobb borbárjait és boros szolgáltatásait. A lista alapján megtudhatjuk, melyik étteremben van a legjobb borlap, melyik borbáré a legjobb kínálat, és hol vannak a legjobb boros szálláshelyek. A zsűri jelöltjeiből a közönség választja ki a kategóriagyőztest, a szavazás április 2-ig tart.

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a szekszárdi Schieber Pincészet, a tokaji Tokajicum Borház, a tolnai Tomolik Pincészet, valamint a badacsonyi Varga Pin-cészet érte el a legmagasabb pontszámot és kapta a SynVino-díjakat.

Bár manapság az egyik legmenőbb szakmának számít a sörfőzőké, mégis munkaerőhiány tapasztalható a területen. A Zip’s-nél most indult OKJ-s képzésen viszont fél év alatt egy működő sörfőzdében tanulhatja ki bárki a sörkészítés alapjait.

A Deutsche Weinmarketing GmbH által jegyzett Berlin Wine Trophy, Németország egyik legrangosabb nemzetközi borversenye, melynek legutóbbi, február 15-18 között zajlott megmérettetésén kiválóan szerepeltek a Bognár Pincészet termékei: 8 arany és 2 ezüst minősítést szereztek. A verseny különlegessége, hogy az itt indított borok pluszköltség nélkül, automatikusan részt vehetnek az Asia Wine Trophy-n.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner