A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon június 2. és 6. között.
Idén szeptemberben az országban elsőként angol nyelvű Vegetáriánus Szakács képzést indít a Culinary Institute of Europe. A képzés célja, hogy a diákok az öthónapos kurzus elvégzését követően magabiztos szakmai tudással rendelkezzenek, amit hazai és külföldi vendéglátóhelyek konyháján is kamatoztatni tudnak. A képzés szakmai vezetője Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem egykori séfje.
Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról.