A Nyárspolgár BBQ-nak két negyedik helyet sikerült megcsípni, és összetettben a hetedik helyen végeztek a 20 versenyző csapat között. A csapat vezetője, Adorjányi Máriusz szerint apróságokban lehetett volna javítani, de a kiadott dobozokkal elégedettek voltak.

A hétvégén rendezett Vienna BBQ Days elnevezésű KCBS-versenyen a grand champion a Smoke On The Wild Side elnevezésű belga csapat lett, míg az ezüstérmet, azaz reserve champion díját a német White Squirrel BBQ kapta.

Magyarországról a Nyárspolgár BBQ csapatnak sikerült megnyernie a negyedik helyezést az oldalassal, és az összesítésbe nem számító desszert kategóriában, így végül a hetedik helyen végeztek. Úgy tűnik, hogy az oldalasban jók lehetnek a magyarok, mert ebben a kategóriában az amúgy az összesítésben utolsó helyen végző másik hazai csapat, a Közel a tűzhöz is nyolcadik lett.

Fotó: Nyárspolgár BBQ

Adorjányi Máriusz a Nyárspolgár BBQ-csapat vezetője a Chef&Pincérnek elmondta: ő úgy látja, hogy a saját értékelésük szerint több kategóriában is jobbak voltak, mint korábban Salzburgban, és több fogásnál szinte teljesen elégedettek voltak az eredménnyel, de úgy tűnik, hogy a zsűriben olyanok kapták meg az ő versenydobozaikat, akik nem hasonlót gondolnak ezekről a fogásokról. A legmeglepőbb a pulled pork versenyszám volt, ahol kimagaslónak érezték az ételüket, de a bírók értékelése szerint ez csak a 12. helyet jelentette. A szegynél pedig a 13. helyet kapták, amely a saját meglátásuk szerint még jobb is volt, mint Salzburgban, és az állagát tekintve pont olyan volt, aogyan a „nagykönyv” leírja. A desszertfogás is igen érdekes volt a pohárdesszert alapja egy tejbebulgur volt, amelyre füstös almaszósz került, majd ropogós sonkachips-et szúrtak bele. A tál külön erre az alkalomra készült a poharakkal együtt, de mindez végül mégsem ért meg egy dobogós helyet.

Apróságokban lehetett volna javítani, és az alapanyagokban is lehetett volna emelni a szintet, de a lényegét tekintve Adorjányi Máriusz nem igazán érti, hogyan is lehetne jobb a végeredmény. A Tállyán rendezendő magyar versenyen azért remélhetőleg jobban találkozik majd a versenyző hazai csapatok és a bírók ízlése.